Oslněni sluncem

Oslněni sluncem

Příběh plný intrik, žárlivosti a skrytých vášní

Slavná rocková hvězda Marianne (Tilda Swinton) přišla o hlas. Po operaci hlasivek tráví poklidnou dovolenou na slunečném ostrově v Itálii se svým mladším partnerem Paulem (Matthias Schoenaerts).

Lenivá idylka je narušena nečekanou návštěvou Maria-nnina starého přítele z mládí, hudebního producenta Harryho (Ralph Fiennes). Upovídaný a zábavu milující Harry nepřijíždí sám. Doprovází ho jeho okouzlující a dráždivě svůdná dcera Penelope (Dakota Johnson).

Nesourodá čtveřice se na první pohled rychle spřátelí a všichni si plnými doušky užívají letní prázdniny.

Do prosluněných dnů se pomalu začíná vkrádat vzrůstající napětí. Stíny minulosti probouzejí ve zdán-livých přátelích temné stránky. Radost z příjemného setkání se mění v atmosféru plnou skrytých vášní, nedůvěry, podezírání a žárlivosti. Rostoucí paranoia a destruktivní chování neodvratně spějí k děsivé tragédii…

V mysteriózním dramatu Oslněni sluncem se před kamerou sešla hvězdná herecká sestava. Roli živelného Harryho získal na Oscara dvakrát nominovaný Ralph Fiennes (Anglický pacient, Schindlerův seznam, Spectre). Rockovou superstar Marianne ztvárnila držitelka Oscara Tilda Swinton (Michael Clayton, Grandhotel Budapešť, Letopisy Narnie). Roli přitažlivé Penelope si zahrála vycházející herecká hvězda Dakota Johnson (Padesát odstínů šedi). A jako Paul se před-staví belgický herec Matthias Schoenaerts (Dánská dívka, Králova zahradnice).

Délka akce: 124 minut
Rok výroby: 2016
Datum lokální premiéry: 10. červen 2016
Datum světové premiéry: 4. květen 2016

Informace o akci a jejím konání

Režie

  • Luca Guadagnino

Kamera

  • Yorick Le Saux

Scénář

  • David Kajganich

Hrají

  • Dakota Johnson
  • Matthias Schoenaerts
  • Ralp Fiennes
  • Tilda Swinton